Masa de operație Smarter Practico elaborată de către Marivaara (Finlanda) a fost premiată cu onorabila mențiune de către Fennia Prize în anul 2020, pentru  că reprezintă viitorul sălii operatorii. 

Versatilitatea îmbunătățită permite o accesibilitate mai bună și practicitatea permite mai multe pțiuni de aplicare avantajoase decât a fost posibil vre-odată. Noul design și detaliile atent construite permit ca accesul chirurgului să fie maxim apropiat pacientului. Unul din scopurile fundamentale a fost elaborarea unei mese de operații pentru o igienă mai bună și confort de lucru. Crearea unei săli operatorii impecabile a fost simplificată odată ce curățarea acesteia devine mai accesibilă și se obține un control profund asupra infecțiilor prezente. 

Astfel a fost creată cea mai ergonomică masă operatorie Smarter Practico, ce asigură confortul și starea de bine, atât pentru pacient, cât și pentru chirurg. 


smarterpractico_news.jpg


Elaborată pentru oameni

„Am invitat chirurgi să viziteze centrul de cercetare și dezvoltare Merivaara pentru a ne oferi feedback în timp ce am proiectat Smarter Practico”, spune Nieminen. „Chirurgii știu de ce au nevoie, așa că am primit opiniile lor și am îmbunătățit continuu masa așa cum a fost proiectată.”

Masa a fost, de asemenea, proiectată pentru o schimbare rapidă între pacienți. Baza este înclinată, astfel încât fluidele să curgă în timp ce golurile au fost eliminate și capetele șuruburilor au fost ascunse, astfel încât materia să nu se acumuleze. Chiar și burduful au fost proiectați astfel încât un deget să poată ajunge cu ușurință la fundul canelurilor pentru o curățare rapidă și simplă.

„Suntem foarte fericiți că designul Practico este onorat de Premiul Fennia”, spune Nieminen. „Avem o mare apreciere pentru design în această țară și este grozav ca munca noastră grea să fie recunoscută.”


Premiul Fennia este un premiu de design finlandez. Scopul este de a prezenta produse bine concepute și de a încuraja firmele și companiile să aplice designul într-o manieră cuprinzătoare și interactivă în dezvoltarea produselor, producție și imaginea corporativă. Premiul este acordat din 2003. Premiul Fennia este acordat ca parte a Premiului Fennia – Design-ul excepțional crește concurența globală.

Premiul este acordat la fiecare doi ani unei firme sau companii. În competiție, există două serii: Product Design Series și Open Series, care includ, de exemplu, concepte și medii de afaceri și servicii. Produsele premiate sunt prezentate publicului în cadrul expoziției Premiul Fennia.

Design Forum Finland și Fennia Group sunt organismele organizatoare ale Premiului Fennia - Un design bun crește competiția globală. Banii pentru premii sunt donați de Grupul Fennia. Design Forum este responsabil pentru realizarea competiției și a expoziției aferente.

fenniaprize17-honourablemention-01-1.jpg